Μην κάθεστε μπροστά απο ταύρο,πίσω απο μουλάρι δίπλα σε βλάκες...Είναι επικίνδυνο.!!!

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Αλβανία: απαγόρευση του κυνηγιού για δυο χρόνια

Σύμφωνα με αναφορές διεθνών μέσων ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Αλβανίας θα επιβάλει διετή απαγόρευση του κυνηγιού σε μια προσπάθεια να προστατεύψει τα απειλούμενα είδη.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Lefter Koka δήλωσε χθες ότι η απαγόρευση είναι εξαιρετικά αυστηρό μέτρο αλλά αναγκαίο για την προστασία της άγριας ζωής και κυρίως των ειδών οι πληθυσμοί των οποίων έχουν μειωθεί δραματικά, συμπεριλαμβανομένων των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών, όπως η καφέ αρκούδα και οι αετοί,  μετά από δύο δεκαετίες παράνομου κυνηγιού.

“Παρά το γεγονός ότι το νομικό πλαίσιο για την προστασία της άγριας ζωής έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, τα δεδομένα αποκαλύπτουν μια κατάσταση που μπορεί να αποκατασταθεί μόνο μέσω ενός μορατόριουμ έκτακτης ανάγκης για το κυνήγι”, πρόσθεσε ο Koka.
Το AFP αναφέρει ότι η Αλβανία είναι ένα δημοφιλής κυνηγετικός προορισμός στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι οι κυνηγοί από την Ιταλία ταξιδεύουν στην Αλβανία κατά χιλιάδες, σε μεγάλο βαθμό λόγω της χαλαρής εφαρμογής των διατάξεων περί θήρας. Πολλοί από τους ξένους επισκέπτες κυνηγούν παράνομα.
Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αλβανών κυνηγών, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την μη εφαρμογή των απαραίτητων ελέγχων. «Η αδυναμία των αρχών να ελέγχουν το παράνομο κυνήγι και το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων είναι η αιτία για την απαράδεκτη απαγόρευση», ανέφερε.
Η αστυνομία υπολογίζει ότι υπάρχουν 75.000 κυνηγετικά τουφέκια δηλωμένα στη χώρα των τριών εκατομμυρίων, αλλά ο αριθμός των αδήλωτων όπλων πιστεύεται ότι είναι σημαντικά υψηλότερος.
Η απόφαση θα εφαρμοστεί εντός του μήνα.

Πηγή: dasarxeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: