Μην κάθεστε μπροστά απο ταύρο,πίσω απο μουλάρι δίπλα σε βλάκες...Είναι επικίνδυνο.!!!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Νέο αντάρτικο κατά της Τίνας.



Nέο «αντάρτικο» από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά της Τίνας Μπιρμπίλη με αφορμή το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής. Η Υπουργός Περιβάλλοντος κατέθεσε νέες αλλαγές στην επίμαχη διάταξη για τις περιοχές Natura που...

όμως δεν ικανοποίησαν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι απειλούν να καταψηφίσουν τη ρύθμιση εάν η Τίνα Μπιρμπίλη δεν την τροποποιήσει εκ νέου.

Η Υπουργός Περιβάλλοντος από την πλευρά της δεν δείχνει προς το παρόν διατεθειμένη να κάνει πίσω και πριν από λίγο είπε στη Βουλή ότι "Ακούσαμε τα επιχειρήματα και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των βουλευτών και ορίσαμε κάποιες παρεκκλίσεις. Ωστόσο, δεν υπάρχει χρόνος να περιμένουμε ειδικές μελέτες που ζητούν κάποιοι. Θα είναι πολύ αργά για τη σωτηρία των περιοχών. Επιλέγουμε αυτό που είναι πιο σημαντικό, δηλαδή τη σωτηρία του περιβάλλοντος."

Με τις αλλαγές στις οποίες αναγκάστηκε να προχωρήσει η Υπουργός, ορίζεται μεταξύ άλλων ότι επιτρέπεται η δόμηση σε οικόπεδα έκτασης 4 στρεμμάτων στις προστατευόμενες περιοχές Natura, για τα οποία υπάρχουν νόμιμοι τίτλοι που έχουν μεταγραφεί στα αρμόδια υποθηκοφυλακεία μέχρι την 1η Μαρτίου. Ωστόσο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η εν λόγω αλλαγή δεν είναι εκείνη που είχε δεσμευτεί η Υπουργός να κάνει κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή. Μάλιστα ζητούν να διαγραφούν όλες οι προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο, με εξαίρεση την έκταση, και επιπλέον να διασφαλίζονται με κάποιο τρόπο και οι εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες.

Πηγή: http://www.trelokouneli.gr/2011/03/blog-post_6554.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: