Μην κάθεστε μπροστά απο ταύρο,πίσω απο μουλάρι δίπλα σε βλάκες...Είναι επικίνδυνο.!!!

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Κύπρος : Το λαθροκυνήγι..έφερε τις χειροπέδες

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών επέβαλε το Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας σε 24χρονο Ελληνοκύπριο από το Δασάκι της Αχνας αφού τον βρήκε ένοχο σε τρεις κατηγορίες, δηλαδή της παράνομης κατοχής  182 αμπελοπουλιών, της παράνομης κατοχής αριθμού λαγών, περδικιών, τσίκλων, μελισσοφάγων και ορτυκιών και της παραδοχής του ότι σκότωσε δύο λαγούς.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας Ανδρέας Πιτσιλλίδης «στις 22 Μαΐου 2013 μετά από πληροφορίες για λαθροθηρία σε περιοχή του Δάσους Αχνας, που βρίσκεται εντός των ορίων των Βάσεων, η Αστυνομία  προέβη σε ένταλμα έρευνας σε κατοικία που βρίσκεται στο Δασάκι της Αχνας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν 182 σκοτωμένα αμπελοπούλια, 7 σκοτωμένοι λαγοί, 5 σκοτωμένα περδίκια, 17 τσίκλες, 42 μελισσοφάγοι και 14 ορτύκια. Όλα τα ανευρεθέντα εντοπίστηκαν σε ψυγείο στην οικία του 24χρονου».
 
Πρόσθεσε ότι «ο 24χρονος συνελήφθη και ανακρίθηκε από άνδρες της Αστυνομίας των Βάσεων Δεκέλειας. Κατά την ανάκριση παραδέχθηκε ότι σκότωσε 2 λαγούς με τους σκύλους του σε κλειστή περιοχή των Βάσεων για το κυνήγι». 
 
Χθες ο 24χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου των Βάσεων το οποίο του επέβαλε «ποινή φυλάκισης τριών μηνών για την κατηγορία της κατοχής μεγάλου αριθμού αμπελοπουλιών, ποινή φυλάκισης τριών μηνών για τη δεύτερη κατηγορία δηλαδή της κατοχής αριθμού άλλων κυνηγετικών ειδών και ποινή φυλάκισης ενός μηνός για την τρίτη κατηγορία δηλαδή της παραδοχής ότι σκότωσε δύο λαγούς. Οι τρεις ποινές συντρέχουν» εξήγησε.
 
Ο κ. Πιτσιλλίδης είπε ότι «η ποινή του 24χρονου Ελληνοκύπριου σε φυλακή των Βάσεων Δεκέλειας άρχισε χθες».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας είπε πως «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Βάσεων που κάποιος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για τέτοιου είδους αδικήματα».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι πλέον το αδίκημα της λαθροθηρίας είναι σοβαρό αδίκημα και η Αστυνομία των Βάσεων θα δείξει μηδενική ανοχή και θα συνεχίσει την εκστρατεία της για πάταξη αυτού του φαινομένου
Πηγή: 24news.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: