Μην κάθεστε μπροστά απο ταύρο,πίσω απο μουλάρι δίπλα σε βλάκες...Είναι επικίνδυνο.!!!

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Η κρίση και οι Κροίσοι


Στο δρόμο μας προσπερνούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα BMW X5, VW Touareg,Porsche Cayenne.Μα πού βρισκόμαστε; Σε κάποιον αυτοκινητόδρομο της κραταιάς Γερμανίας; Οχι!! Βρισκόμαστε στην Εγνατία,στο κομμάτι που συνδέει Μέτσοβο -Γιάννενα,μεσημέρι Λαμπροδευτέρας.
Στην πασχαλινή μας αυτή εξόρμηση στην Ηπειρο(μιας από τις φτωχότερες περιοχές της Ε.Ε)
ειδαμε τόσα πολυτελή τζιπ να στριμώχνονται στις πλατείες των ορεινών χωριών των Ζαγορίων και των Αθαμανικών ορέων που νομίζαμε πως βρισκόμασταν στις 'Αλπεις.
Ευτυχώς η τσίκνα από τις παρακείμενες ταβέρνες μας επανέφεραν στην ελληνική μας πραγματικότητα.Κρίση-ξεκρίση,ο Ελληνας φαίνεται ότι τις έχει βρει τις άκρες του.
Θα μου πεις: Μόνο πολυτελή τζιπ είδες εκεί που πήγες;Όχι.Είδα και φτηνότερα αυτοκίνητα,δε λεω,αλλά τόσα τζιπ μαζεμένα δεν είχα ματαδεί και ανάθεμα αν πάτησαν και λίγο χωματάκι, έτσι για να τα λερώσουν λιγάκι βρε παιδί μου(και ουτε ένα Lada Niva ανάμεσά τους).
Αφού εγώ με το Suzuki Jimny μου ένιωθα παρακατιανός."Πού πας ρε Καραμήτρο με τον κουβά στο Μέτσοβο;"σκεφτόμουν όσο με προσπερνούσαν οι τζιπάρες.
Οι Γερμανοί πρέπει να μας προσέχουν σαν τα μάτια τους τελικά.Τόσα γερμανικά αυτοκίνητα αγοράζουμε κάθε χρόνο σαν λαός,χώρια τα ανταλλακτικά,χαζοί είναι να μας πετάξουν έξω από το ευρώ.Μήπως όλοι οι ιδιοκτήτες γερμανικών αυτοκινήτων να στείλουν απο μια επιστολή στη Μέρκελ για να την συγκινήσουν;
Εγώ πάλι σαν ιδιοκτήτης ιαπωνικού οχήματος,θα δηλώσω ανθρωπιστής.Στηρίζω την ιαπωνική οικονομία,τώρα που μας έχουν ανάγκη οι άνθρωποι...;-)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκιο έχεις ανθρωπέ μου