Μην κάθεστε μπροστά απο ταύρο,πίσω απο μουλάρι δίπλα σε βλάκες...Είναι επικίνδυνο.!!!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Επικίνδυνα μονόβολα στην αγορά!


Επρεπε να χάσουν τα χέρια τους δύο κυνηγοί στο χωριό Τράπεζα Αιγίου της Αχαΐας, για να έλθει με επιτακτικό τρόπο στην επιφάνεια ο κίνδυνος από τα ακατάλληλα μονόβολα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά!
Η έκρηξη στις αποθήκες των όπλων των άτυχων κυνηγών συνέβη διαπιστωμένα ύστερα από «καραμπόλα» των μονόβολων φυσιγγίων που είχαν τοποθετήσει, και το αποτέλεσμα ήταν να ακρωτηριαστούν και οι δύο στα δάχτυλα του αριστερού χεριού που κρατούσε την πάπια του όπλου.
Τα δύο ατυχήματα συνέβησαν με διαφορά ημερών μεταξύ τους, αλλά και οι δύο κυνηγοί χρησιμοποιούσαν την ίδια μάρκα μονόβολων που είχαν προμηθευτεί από το ίδιο κατάστημα της περιοχής τους.
Πίσω και από τις δύο περιπτώσεις κρύβεται η χρήση μονόβολων φυσιγγίων που κατασκευάζονται από ελληνική εταιρεία με... ρέλιασμα στο χέρι!
Δυστυχώς μάλιστα, δεν είναι μόνο μία εταιρία...
Στο κυνήγι του εύκολου κέρδους, κάποιοι κατασκευαστές χρησιμοποίησαν βολίδες τύπου Gualandi με περιστροφική κεφαλή σε κάλυκες των 70 χιλιοστών, αλλά με το υπερβολικό ρέλιασμα άφησαν εκτεθειμένη την ακίδα της κεφαλής του βλήματος.
Αυτή η επικίνδυνη κατασκευαστική ατέλεια έγινε ακριβώς στο σημείο που το ένα φυσίγγι εφάπτεται με το καψούλι του μπροστινού φυσιγγίου, όταν τοποθετηθεί στην αποθήκη της καραμπίνας.
Ο... «κατασκευαστής» δηλαδή δημιούργησε μια εν δυνάμει μικρή «βόμβα» στα χέρια του κυνηγού αγριόχοιρων, που δεν φαντάστηκε ότι η πυροδότηση του φυσιγγίου που βρίσκεται στη θαλάμη, θα ενεργοποιήσει μια αλυσιδωτή έκρηξη των φυσιγγίων της αποθήκης...
Κι αυτό γιατί η δόνηση της έκρηξης στη θαλάμη, μετακινεί τα φυσίγγια τόσο, όσο χρειάζεται για να σκάσει το καψούλι του δεύτερου και τρίτου μονόβολου από την ακίδα των προηγούμενων φυσιγγίων.
Τώρα, δύο άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τα χέρια τους, ενώ η εταιρεία απέσυρε άμεσα όλη την παρτίδα των επίμαχων μονόβολων.
Δεν είναι όμως η μόνη εταιρεία που κατασκευάζει... «χειροποίητα» μονόβολα τα τελευταία χρόνια. Δεκάδες μικροί «κατασκευαστές» ασχολήθηκαν πρόσφατα με την ανθούσα και επεκτεινόμενη «αγορά» των γουρουνάδων, προσπαθώντας να προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο φθηνά μονόβολα- τρίβολα-εξάβολα κ.λπ.
Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή επικίνδυνων φυσιγγίων, αφού το κόστος μιας μηχανής που γεμίζει και μονόβολα φυσίγγια, είναι απαγορευτικό για την ελληνική αγορά.
Γι' αυτό κυκλοφορούν μονόβολα που η «μύτη» της βολίδας εξέχει από το στόμιο του κάλυκα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του κυνηγού. Δεν είναι τυχαίο ότι στα μονόβολα τύπου Gualandi και Brenneke των μεγάλων ιταλικών οίκων, οι βολίδες είναι πολύ μακριά από το στόμιο του κάλυκα, ενώ στα αμερικάνικα τύπου Foster, στην κεφαλή της βολίδας υπάρχει εσοχή, αντί για προεξοχή-μύτη.

 Πηγή : www.diananews.gr

6 σχόλια:

Νίκος Βόλος είπε...

Παρα πολύ ενδιαφερον άρθρο και μπράβο σας που το αναδικνυετε! Αραγε θα γινει κατι με τα συγκεκριμενα φυσιγγια ή θα το κανουν παλι κάπως γαργαρα??

IxNiLaTiS είπε...

Σίγουρα θα γίνει γαργάρα. Π΄ροσεξε ότι το άρθρο δεν αναφέρει καν τον τύπο φυσιγγίων. Ναι μέν η κατασκευάστρια μάζεψε τα επικίνδυνα φυσίγγια που είχαν μείνει στα καταστήματα, αλλά πως ξέρει κάποιος που τά έχει αγοράσει και βρίσκονται στην φυσιγγιοθήκη του ότι αυτά μπορεί να του κοστίσουν τα χέρια του;
Δεν λένε την μάρκα και τον τύπο για να μήν κάνουν κακό στην εταιρεία, και δεν πειράζει αν κάποιος μείνει κουλός.
Ελλαδιστάν (όπως λέμε Αυνανιστάν).

cazador είπε...

Ο IxNiLaTiS με έχει καλύψει πλήρως!!Για να μην γίνει ζημιά στην εταιρία δεν αναφέρεται πουθενά η μάρκα των φυσιγγίων,και ας την πληρώσει ο κυνηγός που δεν γνωρίζει τίποτα.Ετσι είναι και σε πολλά αλλα πράγματα να την πληρώνει πάντα ο τελευταιος τροχός της αμάξης δυστυχώς.
Ας ελπίσουμε να ήταν μόνο μεμονομένα γεγονότα και να μην είναι σκα΄ρτη όλη η παρτίδα.

Γουρουνοκυνηγός είπε...

Συναδελφοι αυτα ειναι σοβαρα πραγματα και δεν ειναι για να παιζουμε με την ασφαλεια μας,αν μπορειτε να βρειτε την μάρκα των φυσιγγιων και να μας ενημερωσετε.Κανετε πολύ καλη δουλεια στον χωρο της ενημερωσης αλλα αν μπορειτε να ειστε πιο συγκεκριμενοι.Ευχαριστω και ελπιζω να το δημοσιευσετε.

Γιώργος Αναγνώστου είπε...

Πολύ σοβαρο θεμα αυτο που βγαλατε φιλοι μου,αν μπορειτε να μας πειτε περισσοτερα θα ηταν καλο για ολους μας.

alex 302 είπε...

Πολυ σοβαρο θεμα εχει προκυψει απο τα γραφομενα σας.Περισσοτερες πληροφοριες θα ηταν ευπροσδεκτες για να μην εχουμε και αλλα περιστατικα.